+420 483 320 737
+420 606 332 044

MÓDNÍ PŘEHLÍDKA MADE IN JABLONEC 2016

V lednu tohoto roku se konala již tradiční módní přehlídka Made in Jablonec 2016. A FaBOS na mole zazářil.

Módní přehlídka Made in Jablonec 2016
Publikace:
To se mi líbí (2299)
Autor: Bc. Zuzana Olbrichtová

Stále oblíbenější, každý rok zcela vyprodaná a plná trendů. To je lednová módní přehlídka Made in Jablonec, kterou Svaz výrobců skla a bižuterie již tradičně zahajuje nový rok. Letos přehlídka Made in Jablonec 2016 probíhala v premiéře 14.ledna. Jelikož stejně jako minulý rok, byla beznadějně vyprodaná během prvních dní předprodeje lístků, probíhala v Liberci 3.března repríza tohoto nablýskaného večera.

Téma módní přehlídky bylo „Čtvero ročních období“ a celým večerem provázel moderátor Petr Říbal, známý také z vysílání rádia Evropa2. Celý večer tak byl rozdělen na čtyři části, kdy se každá nesla v duchu daného ročního období. Šperky spolu s originálními oděvy tak utvářely nádherné komplety, z nichž bylo dané období zřejmé na první pohled. Myslím, že návrháři se daného tématu chopili na jedničku! Novinkou, kterou ocenily zejména dámy, bylo rozšíření o pánskou kolekci. A tak krom nádherných modelek, se po mole procházeli i vypracovaní pánové. Doufejme, že tato změna, která se setkala s především kladnými ohlasy, se udrží minimálně i následující ročník.

Doprovodný progam, který jakoby odděloval jednotlivá roční období byl letos obsáhlejší, než kdy dříve. Krátkými ukázkami své tvorby se nám předvedli dva představitelé skupiny Amanitas Fire Theatre, kteří svou ohnivou show vzbudili v hledišti napětí a úžas. Bylo zřejmé, že jejich představení nejsou stvořená pro přehlídková mola, a tak se zdálo, že se na scénu se svými replikami mnohdy ani nevejdou. Během ohnivé show zároveň probíhala přehlídka špičkové britské firmy DSI London. Za pozornost určitě stály šaty pokryté dvaceti tisíci běžných kamenů a tisícovkou kamenů tvarových firmy Preciosa. Celková váha samotných šatů se tak vyšplhala přes 20kg! (Na obrázku vpravo) Další ukázkou během doprovodného programu byly nádherné šaty z poslední řady reailty show Star Dance, ušité firmou Hellar Dance and Fashion.


Ačkoli všechna roční období měla své kouzlo, naší pozornost nyní přeneseme na zimní období, které blýskavým šperkům nahrává asi nejvíce. Třpytivý čerstvý sníh, paprsky odrážející se v rampouchu ledu či jinovatka, která na okně vytváří nádherné obrazce. A přesně v tomto období se představila také módní návrhářka Miroslava Vrzalová, jejíž modely doplňovaly uchvátné šperky firmy FaBOS. Ačkoli návrháři šperků byli ve většině případů anonymní a schovaní za jménem firmy, ráda bych jmenovala dvě velmi šikovné vzorkařky naší firmy FaBOS, a to Martinu Bartůňkovou a Jaroslavu Hlaváčovou. Modely dokonale doplňují šaty a naopak.



Pánský model byl poněkud netradiční, ovšem právě v tom se skrývalo jeho kouzlo. Dominantní v tomto modelu byla třpytivá škraboška, která svou pozornost upoutávala i z pod kapuce. Mohutný kabát posetý třpytivými vločkami pak celý model dotvářel a dokonale sjednotil. Celkově tak model působil dojmem pohádkového prince z vánoční pohádky.

V dalším modelu určitě upoutal pozornost štrasový „pléd“, který přímo dotvářel šaty. Visací kamínky ve mně vzbuzovaly dojem tajícího ledu. Stejné kameny pak byly použity i ve výrazné korunce, která celému modelu dominovala. Celkový něžný dojem rozbíjely ostré špičky kamenů použitých v náušnicích a náramku. Tato kombinace vytvářela krásný kontrast, který je tak typický pro zimu. Romantická a zároveň drsná.


Mě osobně ale nejvíce uchvátil poslední model ze spolupráce Vrzalové s firmou FaBOS. Dokonalá Ledová Královna, prolítlo mi hlavou v okamžiku, kdy modelka vstoupila na molo. Lehké něžné šaty doplněné průsvitným závojem, který za modelkou lehce vlál. A v kontrastu s touto lehkostí byl velký špičaty límec, pokrytý krystalovými kameny, který přirozeně přecházel v originální náhrdelník. Celý model velmi vkusně doplňovala korunka, náušnice a výrazné náramky. I přes velké množství ostrých hrotů a chladné krystalové barvy, celkový dojem byl pohádkový až kouzelný. Osobně mě z celé přehlídky nejvíce nadchnul právě tento model. A jak jsem po přehlídce zjistila, nebyla jsem v tom sama.


Celkově hodnotím přehlídku Made in Jablonec 2016 za velmi vydařenou akci. Rozhodně si myslím, že se rok od roku dostává na stále vyšší úroveň a upřímně se těším, co na nás chystá další ročník.

Věděli jste, že šperky FaBOS zdobí modelku na propagačních materiálech již potřetí? Poprvé to bylo v roce 2012, dále pak 2015 a letos.



Zdroje fotografií:
- Archiv: foto Funke
- www.genusplus.cz